Valse start

Na de valse start van vorige week mochten de veteranen vandaag het veld op voor de seizoen ouverture. Het Haagse TAC kwam op bezoek. Vandaag gelukkig wel meer dan 10 man beschikbaar. Trainer Wiebe had overigens ook de afgelopen weken niet te klagen over de trainingsopkomst. Nu hoor ik u denken…Trainer, trainingsopkomst en de veteranen in een zin? Inderdaad het klopt. Wiebe heeft zich opgeworpen als trainer en er wordt fanatiek getraind op de woensdagavond.

De verwachtingen waren dus behoorlijk hooggespannen. Na weer wat ouderwets gesteggel over de opstelling en wisselbeurten konden we uiteindelijk om 15 uur aftrappen onder de bezeilende leiding van scheidsrechter Cor.  Voortvarend werd er naar hartenlust aangevallen en de combinaties waren af en toe om af te likken. Hadden de trainingssessies dan echt effect? Nee natuurlijk niet, het was de beschrijving van hoe de tegenstander aan de wedstrijd begon. Ze waren echter behoorlijk slordig in de afwerking. Na een dikke 15 minuten moest keeper Hans eindelijk capituleren.  De spits kon vrij aanleggen en schoot de bal in het zijnetje.

Toch was het allemaal niet zo slecht wat de veteranen lieten zien. Bij vlagen werd er echt wel leuk gevoetbald. Uit een van die mooie aanvallen werd de gelijkmaker gemaakt. Frits ging goed door in de 16 en leek te gaan scoren. De laatste man kon niets anders dan aan de noodrem trekken. De man in het zwart wees gedecideerd naar de stip, strafschop! Willem nam plaats achter de bal.  Deze strafschop werd benut wat bij de veteranen nooit echt een “uitgemaakte” zaak is. Met deze stand werd ook de rust behaald,

De 2e helft werd besloten om te proberen het resultaat vast te houden.  Helaas werd er bij een corner net goed opgelet en konden de bezoekers de 1-2 aantekenen. Tegen beter weten in probeerden de veteranen het wel, maar de bezoekers waren vaak net wat leper dan wij. Zo ook ging de spits al een paar keer liggen in de 16 en hoopte op een strafschop. Er waren een paar discutabele momenten bij en uiteindelijk ging misschien de bal op de stip bij een moment wat onschuldiger leek. Al met al was het misschien een optelsom. De strafschop werd goed binnengeschoten en de 1-3 stand stond op het bord.

Toen ook “slot op de pot” René in de wissel ging, was het “gelopen”. De einduitslag moet ik u schuldig blijven, uw reporter stond toen al onder douche.

Mannen, de wedstrijd hebben we verloren in het laatste deel van de wedstrijd. De tegenstander heeft ons kapot gespeeld. We hebben het tempo niet kunnen volhouden en toen René eruit ging viel de organisatie in het team weg. De amusementswaarde steeg toen wel. We maakten er een voorstelling van 'comedy keepers' van.

Ondanks het verlies wil ik jullie bedanken voor het plezier dat we met ons allen hadden. Dat plezier mogen we koesteren als winst. Als we dat vasthouden gaan we een prima seizoen tegemoet en komen de punten vanzelf

Aldus de conclusie van verliezend trainer Wiebe.