Kettingreactie

Na het daverende succes `van vorige week bij Rijnstreek mochten de veteranen vandaag proberen dit kunstukje te herhalen.  Koploper Moerkapelle bleek echter geen medewerking te willen geven aan onze opmars. Wreed werden we gestoord in onze opwaartse droom. Toch leek er om 15 uur geen vuiltje aan de helderblauwe lucht.

Met 17 man sterk, stonden we aan de aftrap, en gingen we eigenlijk verder waar we vorige week gebleven waren. Met af en toe  best leuk voetbal golfde het spel op en neer. De neutrale toeschouwer zou op dat moment niet kunnen vertellen wie de koploper en wie de nummer voorlaatst zou zijn. Die vraag werd echter (te) snel beantwoord. Een ouderwetste “kettingreactie” zorgde voor de openingsgoal voor de bezoekers. Uw redacteur kan en wil hier geen “schuldige” aanwijzen. Er gingen te veel dingen mis achter elkaar. Vanaf dat moment waren we het even kwijt. Er brak een fase aan met minder goed voetbal. Gelukkig konden we ook hier het tij keren en naar mate de wedstrijd vorderde werd het spel ook weer beter. Het is dan ook bijzonder zuur te noemen dat net voor rust een verdwaald afstandsschot, wat echt houdbaar leek, er toch zomaar in vloog.

Met een 0-2 achterstand werd de thee gedronken. Eigenlijk was ook nu best een mate van berusting in de kleedkamer te ontwaren. We deden gewoon goed mee, maar het ontbrak aan een beetje geluk. Laatste man René had, helaas voor ons, een bruiloft en moest afhaken voor de 2e 45 minuten. De 2e helft gewoon vol gas en dan zouden we het de gasten echt moeilijk maken. Alle goede voornemens ,bedoelingen en aspiraties konden na ongeveer 18 seconden na de aftrap alweer de prullenbak in. Een lange bal, geen buitenspel, en de helft van de thuisploeg met de gedachten nog bij de thee, zorgde voor de 0-3. Hiermee leek het wel gelopen. De veteranen lieten zich “slachten”. Binnen 10 minuten stond de 0-6 op het bord.

Raar genoeg begon toen eigenlijk de beste fase van de veteranen. Hierin werden ook 2 prima doelpunten gemaakt. Eerst Arjan R. die een niet goed verwerkte corner kon afmaken bij de 2e paal, later Frits die een prima voorzet van Blonkie wist te verzilveren. Het was echter te laat om de gasten te laten bibberen. Iets vroeger, maar niet vroeger dan gemiddeld, floot de man in het zwart voor het laatst. Vandaag zat het er gewoon niet in. Volgende week moet het dan maar gebeuren in en tegen Koudekerk