Verrasing

Je hebt van die wedstrijden ertussen zitten die vaak verloren gaan. Niet omdat de tegenstander heel veel sterker is, maar gewoon omdat het vaak niet lukt tegen deze jongens. Rijnstreek VE1 is zo’n team. Met moet ver terug in de analen om een positief resultaat te ontdekken in de recente geschiedenis. Maar blijkbaar was vandaag wel zo’n dag dat alle statistieken overboord konden.

Met 13 en een halve man gingen we eigenlijk zonder echt hoge verwachtingen op weg naar Rijnstreek. We schrijven 30 maart, de derby met de roodzwarten uit Nieuwerbrug staat op het programma. Om niet verrast te zijn had Ruud besloten om op 23 maart alvast klaar te staan voor deze wedstrijd. Nadat ook de laatsten met 6 man in een auto aangekomen waren konden we los op veld 2 in een prachtig zonnetje.

De inspiratie van veld 1 deed wonderen, daar namen de bezoekers van Rijnstreek 1 binnen een minuut al de leiding. De VE1 gaf ook direct gas en eigenlijk waren wij de beter voetballende ploeg in de 1e 45 minuten. Danny opende de score, echter was de voorzet van Willem net buiten de lijnen geweest. Zo zie je maar dat niet alle roodwitten met dit soort cadeautjes te maken krijgen. Niet veel later was daar wel de meer dan verdiende 0-1. Danny ontving de bal net buiten de 16 en in plaats van een schot zag hij Marco vrijstaan bij de 2e paal. Marco liet de bal geheel onverwacht keurig terugvallen op Abdel, die zo ongeveer in zijn eentje op een meter of 3 van de goal stond. Dit was een niet te missen kans. De thuisploeg kon daar alleen een paar lange ballen tegenoverzetten, die met wat geluk soms goed vielen voor de spitsen. Zij hadden echter het vizier niet op scherp staan.

In de rust was het opmerkelijk rustig in de kleedkamer. Eigenlijk hadden we niet zo veel te zeuren op elkaar. Dus laten we vooral proberen dit vast te houden en proberen de score uit te bouwen, want zonder “Ruud de nul” was nog steeds een waarheid als een koe.  Sportlust drong wel aan maar kon het overwicht helaas niet omzetten in doelpunten. Een groot compliment gaat wel naar de doelman van de thuisploeg. Zonder hem had de score waarschijnlijk veel groter uitgevallen! Echt in gevaar kwam Sportlust ook niet en als een nachtkaars ging deze wedstrijd uit. De overwinning was binnen en werd even luidkeels gevierd door de bezoekers. “Zonder Ruud de nul” was nu ineens “zonder Bert de nul” geworden. Volgende week komt koploper Moerkapelle op bezoek. Wie weet wat voor verassingen er nog meer in het vat zitten.