Gejaagd door de wind

Ondergetekende was vandaag op zoek naar een ideaal punten weekend. Met 4 in het gezin die voetballen, lagen er 12 punten in het verschiet.Er waren op dat moment al 2 ruime overwinningen binnen. De lastigste van de 4 was deze. Tegenstander Soccer Boys staat niet voor niets bovenin. Met een recordaantal afzeggingen, konden we toch met 14 man starten op het achterste veld. Dit nadat vorig jaar de wedstrijd niet om aan te gluren was, en ze dit nog een keer op e voorgrond wilden hebben.

Met het duo Nick en Gert, waar je natuurlijk duizend en een grappen en flauwigheden op kan loslaten (Nick en Simon, Samsom en Gert, Gert en Hermien) hadden we twee meer dan goede vervangers. Voortvarend gingen de veteranen van start en eigenlijk was in de 1e 10 minuten niets te merken van het grote verschil op de ranglijst. Toen sloeg het snel om. Binnen 1 minuut moesten René en Abdel de strijd noodgedwongen staken.

Ook zonder deze twee bleef de ploeg meer dan redelijk op de been. Een ongelukkig moment zorgde voor een betwiste penalty voor het thuisteam. Keeper Hans zag er in deze situatie niet goed uit. Eerst legde hij de spits neer, en vervolgens had hij de houdbare bal gewoon uit het doel kunnen boksen. :)

Zonder al teveel hangende koppies werd de rust van de kleedkamer opgezocht. Er werd eigenlijk helemaal niet zo slecht gespeeld. Het devies was vooral lekker zo door voetballen.  Dan komen de kansjes wel vanzelf. Dat was inderdaad het geval in de 2e helft. Met de wind schuin tegen, stormde Piet door aan de rechterkant van het veld. Hij kon de achterlijn halen en zijn voorzet kwam bij Willem terecht. Hij draaide zich knap vrij, en schoot hard naast de goal. Uit een afgeslagen aanval kreeg hij opnieuw de bal voor de voeten. Waar hij eerder te snel had geschoten koos hij er nu voor om een actie in te zetten. Een slalom door de 16 van de tegenstander eindigde helaas met een duw waardoor hij viel. De scheidsrechter had hier ook een strafschop kunnen geven, maar deed niets.  Hij had eerder moeten schieten was het advies.

Niet veel later uit een weggewerkte corner, kwam misschien wel de beste kans om op gelijke hoogte te komen. De bal kwam stuiterend in de richting van Willem, die werkelijk verwoestend uithaalde. Helaas voor alles wat rood wit was, stond helaas invaller Nicky in de baan van het schot. Hij kreeg van dichtbij de bal hard op de borst. Later in de kleedkamer bleek dat hij voorlopig nog een mooi souvenir zou overhouden aan deze wedstrijd. Soccer Boys dat steeds meer tegen zichzelf begon te voetballen, raakte bij een van de vele mislukte aanvallen nog een keer de lat. Als een nachtkaars ging deze wedstrijd uit. Helaas ging deze wedstrijd op die manier verloren. Met 2 broers op de bank, hadden wij even meer “kapitaal” op de bank zitten dan menig Jupiler leagueteam en kunnen de veteranen echter wel terugkijken op een goede wedstrijd ondanks het verlies.

P.S. uiteindelijk leverde het slechts 7 punten van de 12 op.