Het kan vriezen of dooien

Nadat vorige week de wedstrijden landelijk er op vrijdagmiddag al uit lagen, was het vandaag ook spannend of het wel door zou gaan. Na 10 uur kwam het verlossende woord, er kon gestart worden. De derby tegen FC Oudewater is er altijd een die je nooit van tevoren goed kan inschatten. Het kan vriezen, het kan dooien zullen we maar zeggen.

De bovenstaande omschrijving is ook precies waar deze wedstrijd werd door gekenmerkt. De 2 helften waren een verschil van dag en nacht, vriezen en dooien enz……Met behoorlijk wat afmeldingen konden we toch om 15 uur starten.

Net als 2 weken geleden begonnen we voortvarend. Kans op kans werd er gecreëerd, maar niet afgemaakt. De voetbal regel dat de tegenstander dan scoort ging gelukkig niet op. Doelman Hans was attent en beducht om zijn doel schoon te houden. Gelukkig voor ons lukte dit aardig. We hadden zomaar weer tegen een achterstand aan kunnen kijken. Na een minuut of 20 werd Abdel neergelegd op een meter of 20 van het doel. Na wat overleg, nam Bert de vrije trap. De voorzet werd moeiteloos weggekopt door de verdedigers van de geelbuiken. Zij zagen de geheel vrijstaande Frank niet over het hoofd. Die hoort echter bij ons, en hij kon van dichtbij de 1-0 aantekenen.

De tegenstanders van vandaag zouden een oor wassing krijgen, althans dat was het beeld. Vele kansen gingen verloren. 10 minuten voor de rust was daar weer een vrije trap voor de thuisploeg. Willem ging achter de bal staan, en speelde slim en bekeken Frits aan die op 5 meter van de keeper met nog 2 anderen vrij werden gelaten door de bezoekers. Ook deze kans werd gepromoveerd tot een doelpunt. Nu zouden we eroverheen lopen. De kansen die in de resterende tijd werden gecreëerd, werden niet afgemaakt.

In de rust moeten we afscheid nemen van 2 spelers die andere verplichtingen hadden.  De bezoekers hadden waarschijnlijk wat in onze, of in hun eigen thee gedaan, want wij bakten er werkelijk niets meer van in de 2e helft. Geen pass kwam meer aan, we konden slechts hooguit 2 tot 3 x een rood shirt vinden. Oudewater rook de kans en ging wat opportunistischer voetballen. Dit resulteerde in dat we nog verder naar achteren gingen lopen. Hierdoor kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd. We kwamen er eigenlijk in de 1e 20 minuten van de 2e helft niet meer uit. Gelukkig werden de bezoekers ook moe, en konden we er weer wat meer uitkomen. Er waren nog een aantal goede kansen voor Frank en Abdel. Ook een vrije trap van Willem op de onderkant van de lat, ging via de rug van de keeper miraculeus niet in het doel. Het markeerde de tendens waarin we zaten. Al zouden we tot 10 uur vanavond doorvoetballen, we zouden niet meer scoren..

Gelukkig had scheidsrechter Koos alle begrip voor de situatie, en floot af zonder al teveel extra tijd toe te voegen.

Het is ongelooflijk dat het humeur in de kleedkamer na een gewonnen wedstrijd bij de veteranen, niet iets beter was. Er is gewoon gewonnen vandaag, en we kunnen terugkijken op een prima 1e helft. De 2e helft was een stuk minder, maar misschien moeten we accepteren, dat niet iedereen meer kan brengen wat hij vroeger bracht…..