Sambal Willy is los!

Omdat uit de laatste wedstrijden veel vertrouwen was geput was eigenlijk de gedachte dat de wedstrijd van vandaag tegen Koudekerk, wel gewonnen zou worden. De bezoekers hadden evenveel punten, en moesten toch te kloppen zijn. Met redelijk wat spelers afwezig waren er toch 16 die zaterdag om 14:30 klaar stonden voor deze wedstrijd. Redelijk snel was het al raak. Arjan H kon beginnen aan een slalom, waarbij hij alle tegenstanders zijn hielen liet zien. De opponent waar hij het meeste moeite mee had was zijn broer Bert. Toen ook die horde was genomen, kon hij met een stiftje ook de keeper kansloos laten. Het was het startschot voor de beste fase van de veteranen.

Mede door de harde wind kwamen de bezoekers er eigenlijk niet meer uit. Door goed druk te zetten, kwamen er kansen, en had we door moeten drukken. Helaas konden we geen doelpunt maken, en gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in. Dat het wisselbeleid nog een beetje gepolijst mag worden is duidelijk. Weer stonden met 12 man aan de aftrap voor de 2e helft. Op zich geen man overboord, ware het niet dat de scheidsrechter dit wel scherp zag. Dus helaas ging die vlieger niet op. Er was al door insiders in de rust gewaarschuwd dat de 2e helft wel eens lastig zou gaan kunnen worden. En zo geschiedde het ook. Bij een corner voor Koudekerk, werd er niet scherp gedekt en plofte de bal via de onderkant van de lat in het doel.

Het was echter wel het moment dat de veteranen een tandje bijschakelde. Willem haalde de achterlijn en zette hard voor. De man in vorm, Wilco, die na een goed gesprek met de plaatselijke politie en de belofte zich nooit meer zo te gedragen na een doelpunt, kon van dichtbij intikken. In zijn achterhoofd maalde het al…De winnende maken, vorige week ook al gescoord…Het moet niet gekker worden. Om deze gedachte direct uit te bannen werd er door de overige veteranen besloten niet mee te werken aan dit feestje. Hoewel het 8 december was, leek de gedachte van de goedheiligman toch niet helemaal vertrokken. Met 2 cadeautjes kon Koudekerk zich nu in de handen knijpen. De achterstand met nog maar een paar minuten op de klok, leek een onoverbrugbare. Toch gaven de veteranen niet op. Piet begon aan een niet zeldzame dribbel en bij de achterlijn trok hij de bal iets te scherp terug voor de instormende Willem. En Frank. Gelukkig stond Arjan H wel op de juiste positie, nam de bal aan en schoof deze simpel binnen. De 3-3 eindstand was over de gehele wedstrijd genomen terecht.

De politie van Woerden bedankt de veteranen dat het zich bewust is geweest van de positie waarin “Sambal Willy” zich weer bijna in manoeuvreerde, en de verantwoordelijkheid pakte om mee te denken om de nacht in Woerden rustig te laten verlopen. Hulde