Een briefje

In het pittoreske Linschoten, waar men doorgaans altijd net iets later is dan in Woerden, deed de goedheiligman vandaag zijn intrede. Mede door deze gebeurtenis kwamen de veteranen van de plaatselijke vv met een gehavend team op bezoek bij Sportlust. Met 2 overwinningen uit de laatste 2 wedstrijden, was de stemming toch bijzonder positief. Met een selectie van maar liefste 18 man, was het een aardige puzzel om de juiste opstelling te genereren. Om 15 uur stonden beide ploegen klaar en werd er afgetrapt.  De bezoekers namen gelijk het initiatief, en keeper Ferdinand werd meteen getest. Gelukkig was de VAR even koffie halen, want hij had misschien wel de bal over de lijn gegeven.

Na 25 minuten was het raak voor Sportlust. Na goed doorjagen, werd een fout van de verdediger genadeloos afgestraft door Albert. Hij schoof de bal tergend langzaam onder de keeper van Linschoten door. De meegelopen verdedigers konden alleen maar toezien hoe de bal achter de lijn in het net verdween. Ondanks het feit dat de bezoekers wel de betere kansen hadden, was de voorsprong op dat moment wel terecht. Een misverstand na een afgeslagen corner, zorgde voor de gelijkmaker. Waar men doorgaans de bal wegkopt, gebeurde dat nu niet en Linschoten kon vrij makkelijk de 1-1 aantekenen.   Met deze ruststand waren eigenlijk beide ploegen tevreden.

Door de vele wisselingen werd het spel van de roodwitten na de rust er niet beter op. De bezoekers konden daar ook niet veel beter tegenover zetten, en zo kabbelde de wedstrijd verder. Toen ook nog eens de lichten werden ontstoken, leek het helemaal in te kakken. Sportlust mocht van Linschoten aanvallen, maar deed dat niet nauwkeurig genoeg.  De thuisploeg kreeg genoeg kansen on de 2-1 te maken maar verzuimde dit. Uit een van de spaarzame counters bleek Linschoten bijzonder effectief. Een voorzet vanaf de achterlijn werd prima binnen gekopt. Ook Willem hield zich aan de belofte om een bal zelf te gaan halen als je overschiet (Dit gebeurde na de wedstrijd omdat de anderen de bal niet konden vinden). Een behoorlijke domper. Toch leek Sportlust zich niet neer te leggen bij deze tegenslag. Er kwamen nog goede kansen voor o.a. Marco die net voorlangs kopte.

Met nog 5 minuten op de klok, kreeg Hans vanaf de kant een briefje met aantekeningen. Hij snapte direct wat hij moest doen. Prompt liep hij naar voren en had in de slotminuten, tot 3 x toe de felbegeerde 2-2 op de schoen. Na afloop bleek dat er op het briefje alleen stond dat hij naar voren moest. Er stond niets op over scoren, zo verklaarde hij later. Misschien moeten we dat voortaan ook maar op het briefje vermelden.