Spiegel

Na een afwezigheid van 3 weken is ondergetekende weer te vinden in de kleedkamer van de veteranen. Het altijd gezellige kleedkamer ritueel had hij gemist. Nog voordat de meesten hun schoenen aan hadden, waren sommige alweer bezig met hun exit. Toen uiteindelijk het stof weer kon neerdalen, konden we gaan beginnen aan de derby tegen Rijnstreek. De bezoekers hebben al jaren een alleraardigst team, en doen traditiegetrouw boven mee.  Sportlust dat het vooral moet hebben van pieken en vooral veel dalen.

Nadat ook de toss was verloren konden we beginnen aan de wedstrijd. Althans we zouden kunnen beginnen. De enige die eigenlijk aan de wedstrijd begon was Rijnstreek. Naar hartenlust konden de bezoekers combineren, en na een kleine 10 minuten, konden zij ongehinderd de 0-1 maken van een metertje of 20. Zoals het de veteranen betaamd, keek iedereen naar keeper Hans, die deze bal gewoon moest klemmen toch?

Vrolijk verder is een understatement. Een trouwe bezoeker die rustig kwam aanlopen op het sportpark, hoeft tegenwoordig niet eens meer op het bord te kijken waar de veteranen spelen. Hij gaat gewoon op het geluid af! Ah kijk ze spelen op veld 5. Met 0-3 in de rust mochten we eigenlijk best tevreden zijn.  De bezoekers hadden talloze kansen nodig om te scoren. Keeper Hans, die inmiddels wekelijks de enige kandidaat is voor de man of de match, kon zich nog een paar keer onderscheiden van het belabberde niveau. Mede door hem, was deze ruststand tot stand gekomen.

In de rust hetzelfde ritueel, van elkaar verwijten, wat we fout doen. We hebben blijkbaar erg veel oog voor elkaar, niet voor onszelf. De eindstand was uiteindelijk 0-6. Dit had veel hoger moeten uitvallen. Echter schoten de bezoekers niet met scherp. Zelf kwamen we toch nog tot een handjevol kansjes. Ok werd er een doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel. Na een positieve start in de beker, zijn we helaas toch weer aanbeland, in een situatie die herkenbaar is voor de veteranen. Door vooral niet als team te opereren, maar als 20 individuelen, zal er nooit een positief resultaat behaald kunnen worden.  Als we nu eens onszelf een spiegel voorhouden, en kijken naar onze eigen mislukkingen op het veld en ons daarop focussen in plaats van anderen af te zeiken, kan er echt wel iets moois ontstaan. Maar ja daar is moed voor nodig……