Inhaalrace

Na een lange periode van slippers zoeken in verre landen, was het vandaag weer de dag dat de legenden van Sportlust hun 1e wedstrijd mochten aftrappen. Met maar liefst 17 man, waren we meer dan goed beslagen ten ijs gekomen. Wat een contrast met tegenstander s.v. Poortugaal, die exact met 11 man waren.  Daar kon het dus niet aan liggen.

De wedstrijd begon en al snel was duidelijk dat we niet alleen in nummers de bovenliggende partij waren. Een aantal kansen volgde, maar het vizier stond nog niet op scherp. Na een offensief van 20 minuten, kropen de bezoekers 1x uit de schulp. Goed verdedigen lijkt dus niet alleen te maken te hebben met het aantal personen wat je opstelt. Nogal knullig viel de 0-1 toch als een verrassing. De bezoekers waren her zelf ook van geschrokken. De legendes waren het hierna even kwijt en binnen no time stond het 0-3. Dat laatste doelpunt had zo veel koddige momenten, dat het net leek of we in de opnames zaten voor een nieuwe aflevering van een slapstick serie. De bezoekers deden hier ook nog een duit in het zakje door een optimale kans om de 0-4 op het bord te zetten, te missen uit een strafschop.  Keeper Hans was in de 1e helft nauwelijks op een slippertje te betrappen.

In de rust, wat eigenlijk nooit een “rust” is, werden er nogal duidelijke punten op de I gezet. Het roer moest om in de 2e helft. Dat er wel degelijk potentie in de ploeg zit, was na 10 minuten al merkbaar. Na 2 prima doelpunten, mocht Ferdinand aanleggen vanaf 11 meter voor de gelijkmaker.  Deze kans was helaas niet aan hem besteed. Gelukkig konden we de rug rechten en ook omdat de bezoekers, zonder wissels, hier en daar wat meer moeite hadden om de posities te houden, uitlopen naar 5-3. Dit was ook de eindstand. De inhaalrace na rust was indrukwekkend, maar als we in de 1e helft niet zoveel weggeven had dit een hele mooie klinkende overwinning kunnen zijn.