Comedy capers

Na een welverdiende rust periode i.v.m. het paasweekend, stond in het lentezonnetje de degradatie kraker Gouda- Sportlust op het programma. De nummer voorlaatst tegen de lantaarndrager. De opdracht vandaag was duidelijk. Er moest gewonnen worden. Met 15 man (een ongekende luxe), hadden de technisch verantwoordelijken vandaag lastige keuzes te maken. Toch werd er een weinig verrassend concept gekozen. Uitgaande van de eigen kracht waren we om 16:00 present op veld 2 bij Gouda.

Vanaf het 1e moment trok sportlust de wedstrijd naar haar toe. Enkele grote kansen waren echter niet aan ons besteed. Dit is de laatste tijd wel vaker het probleem. Het dichtste bij was Ferdinand die het net niet lukte, om de voet juist tegen de bal aan te zetten, nadat de keeper deze onverwacht losliet.

In de rust werd er besloten, zo door te voetballen, want dan komt het vanzelf goed. Dit bleken geen loze woorden. Binnen 10 minuten stond er een verdiende 0-3 op het scorebord. De periode die daarop volgde, kunnen we het beste omschrijven als bijzonder slechte humor. De kansen op de 0-4 waren legio. Het had zomaar 0-8 kunnen staan. De keeper van de gastheren, dreigde de handschoenen aan de wilgen te hangen. Om op die manier de show te stelen, vonden wij wat al te gortig, en prompt deden wij ook een duit in het zakje, door in ieder geval de prestatie van de keeper van Gouda te overtreffen. Geen woorden maar daden. Na een kolderieke niet buitenspelsituatie, werd erover en weer wat woorden gewisseld, wat dan weer voldoende was, dat Frank uiteindelijk de handschoen oppakte, en het doel ging verdedigen. Ow ja...Het stond toen ook 1-3...

Blijkbaar was er nog een acteur die in de spotlights wilde staan. De scheidsrechter, was vanaf dat moment "the man". Gouda kwam een minuut of 10 voor tijd terug naar 2-3, en velen hadden een dejavu. Hadden we hier niet eerder met 1-5 voorgestaan, en uiteindelijk met 6-5 door de achterdeur moeten afdruipen? Spannend werd het zeker! Door wat dwalingen van de man in het zwart, werden doelpunten afgekeurd en situaties, van duidelijk buitenspel niet afgefloten. In de laatste minuten maakte we dan eindelijk de bevrijdende treffer. Ook voor deze hadden we maar liefst 4 pogingen nodig om het net te vinden. Ook de scheidsrechter besefte dat het nu gespeeld was, en floot direct na de aftrap af. De rode lantaarn hebben wij nog steeds in bezit, maar door deze overwinning, kunnen we ineens omhoogkijken.