De 3e periode

De wedstrijd tegen Soccer Boys zal een memorabele blijven. De laatste uitwedstrijd voor Sportlust van dit seizoen. Vol goede moed, geput uit de laatste resultaat gingen, bijna ieder afzonderlijk op pad naar Bleiswijk. Na wat meer parkeerplaatsen te hebben gezien dan noodzakelijk (met hier en daar iets met een webcam babe), komen we keurig op tijd aan op het plaatselijke sportcomplex.

Nadat ons duidelijk werd dat we niet het hoofdgerecht waren, maar slechts de “sidedish”, stonden we om 14:30 klaar op veld 1. Veld 1 bleek uiteindelijk veld 2 omdat men in Bleiswijk het hoofdveld ook daadwerkelijk “hoofdveld” noemt, en daarna doornummert, beginnend bij 1. De verwarring was er niet minder om. Sportlust begon echter daardoor scherper aan de wedstrijd, dan u wellicht van ons gewend bent. Alsof we daadwerkelijk de koploper waren van de 3e periode trokken we ten aanval. Na wat grote kansen, was het uiteindelijk Abdel, die in het strafschopgebied, dat voller was dan zijn maag, toch een gaatje kon vinden en zo de dik verdiende 0-1 in het boekje van scheids kon laten aantekenen. Soccer Boys leek nu ook wakker en probeerde met afstand schoten ons doel te bestoken. Een schot spatte uiteen op de lat, en de rebound viel precies voor de voeten van de spits van Soccer Boys. Iedereen op het veld twijfelde niet…Dit zou de 1-1 zijn. De spits was toch blijkbaar geschrokken en presteerde het de bal over het vangnet op het dak van de kantine te schieten.

De rust werd gehaald met de voorsprong.  Niet eens verbaasd over het resultaat keken we tevreden naar ons bekertje thee.  De 2e helft begon, en snel werd duidelijk dat Soccer Boys, de term “met alle middelen” serieus nam. Marnix op volle snelheid werd vastgehouden. Vanaf de kant was goed te zien, hoe het onderstel verder was dan zijn torso. Doordat de tegenstander hem niet kon houden en op een gegeven moment wel los moest laten, haalde zijn torso het onderstel in, met alle gevolgen van dien.  Hij moest plaatsnemen op de bank naast Frank, die in de 1e helft na een behoorlijke tik, al het veld had verlaten. Soccer Boys werd nu ook ongeduldig. Het drong steeds meer aan, en liep ook met meer mensen naar voren. Er kwam nu behoorlijk veel ruimte voor Sportlust om het af te maken. Waar vorige week de doelpunten machine pas stopte op 8, lukte het vandaag niet verder te komen dan 1. 5 minuten voor tijd, kwam via een prachtige en onhoudbaar schot de thuisploeg langszij. Niet veel later floot de man in het zwart voor het laatst. Teleurgesteld dat we de voorsprong niet konden vasthouden, maar toch ook voldaan dat we niet hadden verloren, werden er nog wat goudgele versnaperingen genuttigd in de kantine. Komende week de laatste wedstrijd van het seizoen.